Dan toch naar een tweestrijd bij verkiezingen in Mesen

Kristof Veramme: "Als iedereen zijn ja-woord houdt, hebben we straks negen mensen en kunnen we een lijst gaan vormen." © EF
Redactie KW

Burgemeester van Mesen Sandy Evrard en zijn partij MLM krijgen dan toch geen vrijgeleide bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. Kristof Veramme van oppositiepartij MDM bevestigt dat hij met een eigen lijst komt.

“Als iedereen zijn ja-woord houdt, hebben we straks negen mensen en kunnen we een lijst gaan vormen”, aldus Veramme. “We moeten nog het programma uitwerken en ook gaan nadenken over een nieuwe naam.” Het is dus helemaal nog niet zeker of MDM, wat staat voor Mesense Democraten/Démocrates Messinois, die naam behoudt.

“Het eerste punt van ons programma is alleszins oppositie voeren. We hebben het gevoel dat de bevolking daar ook naar vraagt. We willen wat tegengas geven“, aldus Veramme.

In de kleinste stad van België is Sandy Evrard al 16 jaar aan de macht. Tijdens de vorige verkiezingen haalde hij 417 voorkeurstemmen, goed voor 62 procent van het totaal, wat hem meteen de meest geliefde burgemeester van het land maakt. De slager gaat voluit voor een nieuwe ambtstermijn.

(belga)