Dak- en asbestwerken van Gildhof in Tielt van start

De dak- en asbestwerken aan het Gildhof zijn van start gegaan. (Foto RN) © KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Lieven Vancoillie

Bijna vier maanden na de sluiting zijn de werken van start gegaan.

Deze week gingen de werken aan het dak van het cultuurcentrum Gildhof van start. Het asbest wordt uit het gebouw verwijderd en het dak wordt vernieuwd. Meer concreet zal van half maart tot half april de bestaande dakbedekking vervangen worden langs de kant van de Sint-Michielstraat. Tijdens deze fase zal er minimale hinder zijn op het voetpad langs de voorkant van het gebouw.

“Tijdens de volledige duur van de werken blijft de Sint-Michielstraat open voor alle verkeer. Ook de doorgang voor de voetgangers en het gebruik van de bushalte ter hoogte van het Gildhof blijven mogelijk. Tijdens deze eerste fase van de werkzaamheden zullen binnenin het gebouw ook enkele werken worden uitgevoerd, met name het verwijderen van asbesthoudende beplating boven het podium en het brandwerend schilderen van bestaande metalen dakspanten.”

Hinder beperken

Tot slot zal men vanaf midden april tot midden mei de dakbedekking boven de concertzaal vervangen. Deze werken zullen gebeuren via de Volderstraat, dus langs de achterzijde van het cultureel centrum, mede om de hinder voor het verkeer in de Sint-Michielsstraat zoveel mogelijk te beperken.

“Bij de renovatie worden de nodige veiligheidsmaatregelen in acht genomen. Uiteraard worden ook inspanningen geleverd om de overlast voor de omwonenden en passanten tot een minimum te beperken. De werken zullen vanzelfsprekend nauwgezet opgevolgd worden, zo vorderen de werken zo snel als mogelijk en blijft de bereikbaarheid van de huizen verzekerd”, zegt schepen Veerle Vervaeke. (LVA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier