Dairycam, nieuwe organisatie van melkproducenten, heeft belangrijke rol te spelen

06/01/16 om 13:25 - Bijgewerkt om 13:36

De organisatie, die de belangen verdedigt van de 443 Oost- en West-Vlaamse melkveehouders die door FrieslandCampina in de kou werden gezet, heeft een erkenningsaanvraag ingediend bij de administratie van landbouwminister Joke Schauvliege. Dat antwoordde ze deze morgen op vragen van Francesco Vanderjeugd (Open VLD) en Bart Dochy (CD&V).

In de commissie Landbouw van het Vlaams parlement schetste Francesco Vanderjeugd deze morgen de problematiek : "Twee jaar geleden reorganiseerde FrieslandCampina al haar melkophaling in de provincies Antwerpen, Vlaams-Brabant en Limburg. Totaal onverwacht deed de Nederlandse coöperatie dit nu ook in de twee andere Vlaamse provincies. En dit keer wordt er nog harder gesnoeid in het leveranciersbestand: ongeveer de helft moet eraan geloven. De mededeling van FrieslandCampina wordt beschouwd als woordbreuk, aangezien alle melkveehouders in een brief van 29 juni 2015 beloofd werd dat alle melk opgehaald zou worden, ook de melk die ze extra produceren na het verdwijnen van de quota. Bovendien werd er onlangs geïnvesteerd in een uitbreiding van de verwerkingscapaciteit van de fabriek in Aalter."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!