Crombez krijgt wind van voren vanuit Open Vld

17/06/16 om 07:58 - Bijgewerkt om 07:58

Sp.a-voorzitter John Crombez heeft volgens de liberalen te nauwe banden met de top van het failliete Optima.

Crombez krijgt wind van voren vanuit Open Vld

Het Gentse Optima legde eerder deze week na een bewogen periode de boeken neer. © BELGA

Het Laatste Nieuws schrijft dat de Open Vld de socialistische partijvoorzitter beschuldigt van politieke inmenging. Volgens de liberalen strandde een fraudeonderzoek bij het Gentse Optima nadat John Crombez de kantoren van de financiële planner bezocht. "In 2011 startte de Bijzondere Belastinginspectie een onderzoek naar fraude bij Optima", stelde Open Vld-kamerlid Luk Van Biesen. "Toenmalig staatssecretaris Crombez bezocht daarop het bedrijf. Niet veel later draaide het volledige onderzoek op niets uit."

Voor Open Vld is vooral de timing van dat bezoek eigenaardig. "Al kunnen wij uiteraard weinig hard maken."

Crombez, die eerder de voormalige socialisten binnen Optima stevig aanpakte, reageert onthutst op de aantijgingen. "Parlementair onwaardig", stelt hij. "Wat meneer Van Biesen zegt, is bovendien onjuist. Het onderzoek bij het BBI naar Optima loopt nog steeds." De sp.a-voorzitter zweert dan ook dat hij niets te verbergen heeft. De socialisten vragen mede hierom een parlementair onderzoek naar de rol van de politiek en de overheid in de hele Optima-affaire.

(OV)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!