Containerpark Zonnebeke vanaf 1 januari niet meer volledig gratis

© iStock
Redactie KW

Zonnebeke wil vanaf 1 december het nieuwe recyclagepark laten proefdraaien.

Het nieuwe park werkt met het DIFTAR systeem en directeur Vandecasteele van Mirom – Menen kwam het systeem tijdens de gemeenteraad van maandag toelichten.

Het nieuwe park zal 1 maand op proef draaien om de inwoners te laten wennen en zal vanaf 1 januari voor bepaalde stoffen betalend zijn. Om alles vlot te laten verlopen, zal de gemeente in de beginmaand extra personeel inzetten. De bewoners zullen geïnformeerd worden met een duidelijke folder.

Maximum 9 meter

Raadslid Koen Meersseman stelde zich vragen bij de lengte van de te wegen voertuigen die maar 9 meter mogen zijn. “Zelfstandigen die nu ook naar het park kunnen komen, hebben soms een bestelwagen met aanhangwagen die meer dan 9 meter beslaat. Ik stel voor het reglement te veranderen en te komen tot een separaatvoertuig van 9 meter.”

Het voorstel werd door de raad goedgekeurd. Ook de financiële verdeelsleutel van de hulpverleningszone Westhoek werd goedgekeurd. Voor Zonnebeke voorziet de gecorrigeerde verdeelsleutel in 2016 een bijdrage van 210.000 euro die in 2023 zal oplopen tot 342.000 euro

(NVZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier