Civiele bescherming Jabbeke wordt overgeheveld naar brandweer

04/04/17 om 16:17 - Bijgewerkt om 16:20

De civiele bescherming van Jabbeke wordt geïntegreerd in de West-Vlaamse brandweerzone 1. Dank zij die overheveling moet de kazerne in Jabbeke niet dicht.

Deze namiddag vaardigde minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon een ministerieel besluit uit dat eindelijk de impasse over de toekomst van de civiele bescherming doorbreekt. Al jaren waren er geruchten dat de kazerne in Jabbeke zou moeten sluiten. Er was immers sprake van om de civiele bescherming te groeperen in de kazerne van Brasschaat.

"Die plannen nemen nu concrete vorm aan. Over drie jaar moet die operatie een feit zijn. Maar gelukkig sluit de kazerne in Jabbeke niet", zegt federaal parlementslid én Jabbekenaar Hendrik Bogaert (CD&V).

De kazerne van Jabbeke wordt overgeheveld naar de brandweerzone 1. De twaalf beroepskrachten van de civiele bescherming ook, zij verliezen hun job niet. Integendeel, ze zullen bij de brandweer een beter statuut krijgen."

1 miljoen

"De brandweerzone krijgt een extra budget van 1 miljoen euro voor de integratie van de civiele bescherming in West-Vlaanderen. De ambulancedienst in Jabbeke blijft verzekerd en het personeel zal zijn taken als civiele bescherming kunnen blijven uitvoeren. En zelfs uitbreiden. Jabeke blifjt bevoegd voor zee-gebonden traken. Alleen zwaar materiaal en speciale pakken zullen in de toekomst vanuit Brasschaat moeten aangevoerd worden", besluit Hendrik Bogaert.

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!