Christophe Oreel is de nieuwe stadssecretaris van Poperinge

Redactie KW

Hij volgt in die functie Bernard Roelens op, die eind vorig jaar met pensioen ging.

Christophe Oreel (49) is een geboren en getogen Poperingenaar. Na zijn collegejaren in de Hoppestad, studeerde hij Rechten in Gent. Daarna kwam hij in het bankwezen terecht. Sinds 1991 werkt hij voor de FOD Financiën in Brussel, waar hij opklom tot adviseur-generaal van de centrale diensten van de administratie van de fiscaliteit. Hij is tevens lid van het beheerscomité van de administratie.

De nieuwe stadssecretaris gaat waarschijnlijk aan de slag op 1 oktober. Hij wordt meteen de manager van 350 man stadspersoneel. Christophe Oreel is getrouwd met An Tillie, algemeen directeur van de scholengemeenschap Katholieke Basisscholen Regio Poperinge, kortweg KBRP. Het paar heeft drie studerende kinderen.

Ook OCMW-secretaris

Tijdens de gemeenteraad vroeg Sabien Lahaye-Battheu (Open VLD) of het klopt dat de pas nieuw aangeworven stadssecretaris Christophe Oreel (49) ook het ambt van OCMW-secretaris op zich zal moeten nemen. Burgemeester Christof Dejaegher (CD&V) antwoordde dat dit al in de functiebeschrijving stond bij de aanwerving van de nieuwe stadssecretaris. “Hij zal dus de twee taken waarnemen. Maar we weten nog niet zeker of die operatie van inkanteling wel doorgaat. Er zijn blijkbaar wettelijke bezwaren. Men weet ook nog niet hoe dat samenwerkingsmodel zal worden ingevuld, en welke gevolgen het eventueel zal hebben voor het kader en de statuten”, aldus de burgemeester.

(AHP-foto MD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier