Christine Logghe wordt vanaf 2013 OCMW-voorzitter in Kortemark

© Kurt Desplenter
Redactie KW

De nieuwe coalitie van Open VLD en CD&V in Kortemark heeft nu ook de bevoegdheden verdeeld. Christine Logghe (CD&V), nieuw in de politiek, wordt vanaf 2013 OCMW-voorzitter. Beide partijen bereikten daarover gisteravond een consensus.

Christine Logghe uit Werken komt uit een bekende familie van ondernemers. Zelf is ze vooral bekend doordat ze jarenlang samen met haar man Karel Lauwych op markten stond met groenten en fruit. Op vandaag werkt ze mee in het bedrijf van haar man, dat zich specialiseert in koeltechniek. Christine is een nieuwkomer in de politiek, maar krijgt wel meteen een belangrijke rol toebedeeld. Na de woelige jaren binnen het OCMW moet zij terug rust prediken met het oog op de bouw van een nieuw rusthuis.

Schepenen bekend

Ook de andere bevoegdheden werden toegewezen. Karolien Damman (CD&V) wordt schepen van gezinsbeleid en kinderopvang, bibliotheek, kunstonderwijs, land- en tuinbouw en gemeentelijke grachten. De bevoegdheden ‘begraafplaatsen, senioren, feestelijkheden, mobiliteit en jumelages’ gaan de eerste drie jaar naar Luc Vandermeersch (CD&V) en daarna naar Ronny Vierstraete (Open VLD).

Johan Braem (Open VLD) behoudt openbare werken, waterwegen & rioolbeleid, gemeentelijk patrimonium en ICT. Stefaan Vercooren (Open VLD) krijgt onderwijs, huisvesting en sociale woningbouw, sport en recreatie, en kermissen. Voor Rik Waeyaert (CD&V) zijn er de bevoegdheden cultuur & musea, informatie & inspraak, jeugd & speelpleinwerking, toerisme, ontwikkelingssamenwerking en gelijkekansenbeleid.

Burgemeester Toon Vancoillie behoudt de zwaarste bevoegdheden, zoals onder andere financiën en begroting, personeelszaken en ruimtelijke ordening.

(FJA)

Meer in De Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Torhout, van volgende week vrijdag.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier