Chris Christiaen en Marnix Dierendonck op plaats twee en drie bij N-VA Oudenburg

Chris Christiaen en Marnix Dierendonck staan respectievelijk op de tweede en de derde plaats bij N-VA Oudenburg. (Foto LIN)
Redactie KW

N-VA is haar lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen al volop aan het vormen. Na de bekendmaking van lijsttrekker en lijstduwer, Stijn Jonckheere en Marc Gilliaert, gaat de partij in oktober naar de kiezer met op de tweede plaats Chris Christiaen en op drie Marnix Dierendonck. Voor beiden wordt dit hun tweede deelname aan de gemeenteraadsverkiezingen.

“We kiezen voor een mix van jonge, nieuwe mensen en kandidaten met al ervaring in het politieke landschap”, zegt voorzitter Stijn Jonckheere. “We gaan voor drie zetels en dromen van vier.” Met Chris Christiaen (72) zet de partij een Oudenburgs boegbeeld uit de Vlaams nationalistische beweging op nummer twee. Chris woont in de Vaartstraat en is mama van vier kinderen. “Mijn bekommernis ligt vooral bij de senioren in onze stad“, aldus Chris die ook in het verenigingsleven haar draai vindt als lid van Markant en Senioren Ettelgem. Haar grote hobby is het kaartspel.

“De communicatie met de burger moet duidelijker” – Marnix Dierendonck (gemeenteraadslid N-VA)

Marnix Dierendonck (53) volgde op 26 oktober Freddy Declerck op als gemeenteraadslid. Hij laat er geregeld zijn stem horen over uiteenlopende onderwerpen. De nummer drie bij N-VA is getrouwd met Daisy Coene en papa van Hannes en Ins. “Belangrijk voor mij is dat de kwaliteit van het leven in onze stad omhoog gaat. Oudenburg moet zeker beter beheerd worden en de communicatie met de burger moet duidelijker”, vindt Marnix, beroepshalve chemicus bij Proviron.

(LIN)