Chocolaatjes voor Valentijn kosten N-VA-afdeling 3.000 euro (extra)

Redactie KW

Het uitdelen van de chocolaatjes leverde de afdeling een boete op.

De N-VA Knokke-Heist heeft een boete van 3.000 euro aan zijn broek. Met Valentijn deelde de oppositiepartij chocolaatjes uit op een sportief evenement. De meerderheid schotelde hen daarvoor een boete van 3.000 euro voor. ‘In naam van de democratie en de vrije meningsuiting’ tekende de N-VA beroep aan tegen de boete.

“Al enkele jaren deelt de N-VA in nagenoeg alle Vlaamse gemeenten chocolaatjes uit naar aanleiding van Valentijn”, weet Vlaams volksvertegenwoordiger Cathy Coudyser. “Ook in Knokke-Heist doet N-VA dat al vier jaar. Dit jaar kozen we ‘een hart voor de sport’ als thema. Op 14 februari tekenden we dan ook aanwezig bij de start en aankomstplaats van de Love Bike en Run om onze chocolaatjes uit te delen. De meerderheid had het er duidelijk moeilijk mee. Dat de N-VA duidelijk zichtbaar aanwezig was, was een stap te ver voor de meerderheid.

Men diepte daarom het reglement tegen het uitdelen van publicitaire gadgets op en schotelde ons een boete van maar liefst 3.000 euro voor. Nochtans vermeldt het reglement duidelijk dat dit niet geldt voor politieke acties. N-VA tekende dan ook bezwaar aan. Naar eigen zeggen niet enkel tegen de boete, maar ‘in naam van de democratie en de vrije meningsuiting.’

(DM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier