Cercle-woordvoerder Carlos Knockaert prijkt op Brugse CD&V-lijst

Carlos Knockaert in het Sint-Franciscus-Xaveriusinstituut. © Davy Coghe
Stefan Vankerkhoven

Carlos Knockaert, voormalig directeur van de Frères én persverantwoordelijke van Cercle Brugge, prijkt op 14 oktober op de CD&V-lijst.

Carlos Knockaert (68) was leerling, wiskundeleraar, adjunct-directeur en schoolhoofd in het Sint-Franciscus-Xaveriusinstituut. Hij leidde de Frères van 1996 tot 2014 en was ook algemeen directeur van de vzw Karel De Goede, die vier scholen in de Brugse binnenstad en het Sint-Pieterscollege in Oostkamp overkoepelt.

In augustus 2014 ging Carlos Knockaert met pensioen, maar deze opa met zeven kleinkinderen zetelt nog altijd in de raad van bestuur van de vzw Basisschool Gruuthuse en doet vrijwilligerswerk in De Zeven Torentjes en bij Integraal. Pikant detail: in januari 2017 volgde hij Pol Van Den Driessche op als persverantwoordelijke van Cercle Brugge. De lijsttrekker van N-VA achtte deze functie niet langer verenigbaar met zijn politieke ambities.

Carlos Knockaert bij Pol Van Den Driessche.
Carlos Knockaert bij Pol Van Den Driessche.© Alain Creytens

Iedereen die mij kent, weet dat ik een CD&V’er ben“, reageert Carlos Knockaert. “Ook al had ik tot voor kort geen partijkaart. Zes jaar geleden had CD&V het mij ook al gevraagd, maar toen had de raad van bestuur van de Frères mij aangeraden om het, gezien mijn functie als schooldirecteur, niet te doen. In 2012 koos ik ervoor om nog enkele jaren voort te werken in het onderwijs en niet in de politiek te stappen. De voorbije weken hebben Dirk De fauw en Franky Demon weer aan mijn mouw getrokken.”

“Ik heb toegehapt, ook al had ik enige overredingskracht nodig om het fiat te krijgen van mijn echtgenote Marijke De Taeye. Mijn vrouw zei aanvankelijk: op jouw leeftijd treden de meesten uit de politiek, jij wil eraan beginnen en een stap in het onbekende zetten… Het is inderdaad een grote uitdaging. Maar ik heb er echt goesting in en wil de CD&V helpen om opnieuw de burgemeesterssjerp in Brugge te veroveren.”

(SVK-foto’s Davy Coghe en Alain Creytens)

Lees het volledige interview vrijdag in het Brugsch Handelsblad en op www.kw.be.