Centrum Ieper geeft een desolate indruk in afwachting van Europese Top

Redactie KW

De 28 Europese staatsleiders zijn nog niet in Ieper aangekomen en de stad ligt er desolaat bij. Van de Grote Markt tot aan de Menenpoort is niets te merken van de bruisende stad.


De omgeving van de Menenpoort en de Grote Markt is leeg. Er geldt een volledig paarkeer- en stationeerverbod terwijl de veiligheidsperimeter nog wordt uitgebreid. Wie niet in de stad moet zijn, mijdt duidelijk die plaats. Straks komen de regeringsleiders in Ieper aan. Na een rondleiding in het In Flanders Fields Museum volgt een speciale editie van de Last Post en de onthulling van een vredesmonument op de Vesten. De ‘Peace bench’ die aan de stad wordt geschonken naar aanleiding van dit bezoek is na de huldiging te bezichtigen.

Centrum Ieper geeft een desolate indruk in afwachting van Europese Top


Sobere maaltijden

Na die plechtigheid is er een maaltijd in het stadhuis bereid door chef Franky Vanderhaeghe van Hostellerie Saint-Nicolas. Op het menu staat een bordje met oesters, asperges en venkel als voorgerecht, gevolgd door kalfswangetjes. Het dessert is een duo van framboos en aardbei. De socialistische delegatie bereidt ‘s middags de top voor tijdens een lunchvergadering in de Lissewal in Elverdinge. Daar wordt een trio van vis met pastinaakpuree, eendenborstfilet met oesterzwammen en appeltjes en ijs met vers fruit geserveerd. (dvdb – foto dvdb)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier