Centrale speelpleinwerking Staden niet goedgekeurd door onthouding Koen Demonie

Redactie KW

Op de Stadense gemeenteraad vanavond weer dezelfde soap als de vorige keer : door de onthouding van afvallig meerderheidsraadslid Koen Demonie, nu onafhankelijke, is er vooralsnog geen goedkeuring om in 2016 de speelpleinwerking opnieuw centraal te organiseren

De gemeenteraad boog zich over het huishoudelijk reglement voor speelpleinwerking “De Dagvlinder”. Die wil de gemeente deze zomer opnieuw centraal in Staden organiseren. De CD&V-oppositie kant zich al drie jaar tegen die centrale werking. “De centrale speelpleinwerking op één plaats is niet goed.”, stelt Gerda Vertriest (CD&V), “Een werking in de drie deelgemeenten is de beste oplossing voor zowel ouders als kinderen.”. “We zijn voor de centrale speelpleinwerking niet over één nacht ijs gegaan.”, repliceert jeugdschepen Marc Bogaert (N-VA), “We hebben de Vlaamse jeugddienst gecontacteerd, die daar zeer positief over was.”

Het was uiteindelijk de stem van onafhankelijk raadslid Koen Demonie die de doorslag gaf. “Laat kinderen spelen waar ze dat zelf willen en transporteer ze niet naar een centrale werking.”, aldus Koen Demonie. N-VA, Open VLD en SP.A keurden het huishoudelijk reglement goed, CD&V stemde tegen, terwijl Koen Demonie zich bij de stemming onthield. Daardoor was er geen meerderheid om het reglement goed te keuren. Het punt werd verworpen en dient op een volgende raad opnieuw behandeld te worden. (BCH)

Meer gemeenteraadsnieuws in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode Roeselare, van vrijdag 4 maart 2016.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier