CD&V Zulte wil gemeentelijke opzichter aan oversteekplaats vrije basisschool

Sally Cosijns had het over de onveilige situatie langs de Staatsbaan. © CD&V Zulte
Redactie KW

Bij een toegevoegd punt van Sally Cosijns (CD&V) gingen dinsdagavond de poppen aan het dansen in de gemeenteraad van Zulte.

Sally Cosijns had het over de onveilige situatie langs de Staatsbaan, meer bepaald aan de oversteekplaats naar de vrije basisschool, en de geruchten als zouden er geen subsidies meer zijn om een opzichter te betalen. Ze overhandigde een petitie met 315 handtekeningen van bezorgde ouders aan burgemeester Simon Lagrange (Open Zulte).

“Op de ouderraad werd gemeld dat er geen subsidies meer beschikbaar zijn voor een opzichter”, begon ze haar betoog. “Als bezorgde mama heb ik het vuur aan de lont gestokenom die mogelijke toekomstsituatie aan te klagen. Als mama-gemeenteraadslid is het mijn plicht wantoestanden aan te klagen. Is het nog niet genoeg dat in Brugge een kind werd doodgereden aan een school? Ik wil dat de gemeente toelagen vrijmaakt voor het behoud van een gemeentelijk opzichter.”

Volgens burgemeester Simon Lagrange is de essentie dat het ‘veilig’ blijft als je de plaats oversteekt. “Dat ouders een petitie tekenen, is geen verrassing”, vertelde hij. “De vraag is hoe de begeleiding en het toezicht in de toekomst zal georganiseerd worden. Met de schooldirectie werd besproken vanaf 2019 naar een oplossing te zoeken die verder de veiligheid garandeert. Er zal in de toekomst altijd een toezichter zijn om deze belangrijke oversteek te beveiligen, tot eind 2018 via de politiezone en daarna via een gemachtigd opzichter ondersteund door de gemeente en de politie.”

Het werd daarna een bijna eindeloze discussie die deed denken aan een ontdooide verkiezingsstrijd. Bij de stemming om vanuit de gemeente de nodige gelden vrij te maken voor een opzichter, was CD&V uiteraard voor en de meerderheidscoalitie (Open Zulte, N-VA-GVZ) tegen.

(RMN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier