CD&V Zuid-West-Vlaanderen maakt kandidaten voor provincieraad bekend

Redactie KW

CD&V is als eerste partij klaar met de volledige lijst van het nieuwe kiesdistrict Zuid-West-Vlaanderen voor de provincieraadsverkiezingen.

Lijsttrekker is Jean de Bethune uit Kortrijk, uittredend voorzitter van de provincieraad. Volgen op de tweede plaats provincieraadslid Eliane Spincemaille uit Zwevegem, en voorts burgemeester van Deerlijk en provincieraadslid Claude Croes, Meens gemeenteraadslid Caroline Bonte en Kortrijks schepen en provincieraadslid Lieven Lybeer.

Op de zesde plaats staat Carine Dewaele, burgemeester van Lendelede. Rik Soens, schepen van Waregem, staat op de zevende stek. Volgen: Wim Verlinde, ACW-medewerker uit Wevelgem, Sofie Decavele, OCMW-voorzitter in Harelbeke, Katrijn Titeca, sportfunctionaris in Anzegem, Christine Depuydt, schepen in Kortrijk, voormalige KLJ-leider Jan Vanwijnsberghe uit Kortrijk.

Op dertiend: Yann Mertens, juridisch adviseur uit Kortrijk, voorts Lut Deseyn uit Avelgem, Marie De Clerck, schepen in Wevelgem, Francis Benoit, schepen in Kuurne en als lijstduwer provincieraadslid Yves Debaere uit Kortrijk.

Het regiobestuur heeft deze modellijst al goedgekeurd. Ook het provinciaal bestuur gaf zijn goedkeuring. De kandidatenlijst wordt op zaterdag 5 mei voorgelegd aan de leden via een regionale poll.

(JPT)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Kortrijks Handelsblad, De Weekbode Leie en Het Wekelijks Nieuws Gaver.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier