CD&V wil archief in oud-gemeentehuis in Geluwe

Redactie KW

De mogelijke verkoop van het gebouw ligt blijkbaar nogal gevoelig in de Gapersgemeente.

Het nieuwe stadsbestuur wil het gebouw verkopen. Het gaat om een oud gebouw uit 1928. “We gaan een lijst opmaken van de eventueel te vermarkten gebouwen”, aldus schepen Belinda Beauprez (N-VA) op de gemeenteraad dinsdagavond in Wervik. “Er waren vorig jaar in het oud-gemeentehuis 18 huwelijken. Het wordt weinig gebruikt en bovendien zijn er de energiekosten en het onderhoud. Bovendien is er ook een probleem met de toegankelijkheid want er is geen lift.”

Archief- en documentatiecentrum

De oppositiepartij CD&V doet de suggestie om het oud-gemeentehuis te verbouwen en daar een archief- en documentatiecentrum te voorzien. “De ontvangstruimte zou kunnen verhuizen van de eerste verdieping naar het gelijkvloers”, aldus Hendrik Ingelbeen. “Het stadsarchief is nu bewaard op verschillende locaties. Het zou kunnen worden gecentraliseerd op het eerste verdiep.”

Nieuwe polyvalente zaal in Wervikstraat

Het stadsbestuur overweegt ook de verkoop van het gemeenschapscentrum De Gaper waar vroeger een brouwerij was gevestigd. Er komt in de Wervikstraat een nieuwe polyvalente zaal voor alles wat heeft te maken met vrije tijd. Ook de bibliotheek zou naar die nieuwbouw verhuizen. CD&V doet de suggestie om in De Gaper de bibliotheek onder te brengen. Tom Durnez (CD&V) noemde op Facebook het oud-gemeentehuis en De Gaper de kroonjuwelen van Geluwe

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier