CD&V Vleteren komt niet langer op

Onder meer fractieleider Guido Berten besliste niet meer op te komen onder CD&V. © RV
Redactie KW

Bij CD&V Vleteren breekt het einde van een tijdperk aan. De partij dient onder die naam geen lijst in voor de gemeenteraadsverkiezingen van oktober. Onder meer fractieleider Guido Berten besliste niet meer op te komen onder die naam.

“CD&V Vleteren is en blijft aanwezig in Vleteren. Er werd beslist om op een andere manier aan politiek te doen en ons meer te focussen op medewerking op het provinciaal, Vlaams of federaal niveau. Sommige maatregelen, zoals de verhoging van de pensioenleeftijd, de taxshift of het Arco-dossier worden teruggekoppeld naar het plaatselijk niveau, waarvoor wij dan ook plaatselijk afgerekend worden“, zegt Guido Berten.

“Aangezien lokale politiek zich bezighoudt met de plaatselijke uitdagingen en men verantwoording moet afleggen bij zijn eigen mensen en niet bij hogere instanties, werd er beslist om bij de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen niet meer deel te nemen. Enkele mensen vanuit de huidige CD&V konden zich vinden in het nieuw project Vleteren Actief aangezien het een beweging is die aan geen enkele partij of kleur gelinkt wordt”, aldus nog Guido Berten.

Nog geen beslissing over eigen toekomst

“Of ik dan ook definitief stop, beslis ik pas eind volgende week. Ik heb alleen verantwoording afgelegd tegenover de plaatselijke CD&V om een klaar beeld te scheppen. Ik spreek dan ook in naam van CD&V Vleteren. Ik doe nog geen uitspraken over de toekomst, maar in Vleteren komt er dus geen CD&V-lijst meer op tijdens de komende gemeenteraadsverkiezingen. Over de politieke toekomst van de andere huidige CD&V-mandatarissen doe ik geen uitspraak“, besluit fractieleider Guido Berten.

Het ziet er dus naar uit dat Guido Berten nog niet echt kon beslissen of hij al dan niet een plaats wil of krijgt bij Vleteren Actief. CD&V’ers Dirk Sucaet (vroeger gemeenteraadslid) en huidig gemeenteraadslid Christophe Vandeputte staan nu op de lijst Vleteren Actief. Jonas Vanderhaeghe ook, hij was vroeger actief bij de Poperingse CD&V-jongeren.

(AHP)