CD&V Veurne naar de kiezer met meer dan de helft nieuwe kandidaten

Lies Dezeure, Joël Clays en Anne Dequidt stellen de CD&V-lijst voor. © MVO
Redactie KW

CD&V Veurne trekt de kaart van vernieuwing en verjonging. Elf mannen en tien vrouwen, die samen het centrum en alle dorpen vertegenwoordigen, presenteren zich aan de kiezer. Daarbij veel jongeren en nieuwkomers.

Voorzitter Lies Dezeure zegt: “We zijn 18 maanden bezig geweest om onze lijst vorm te geven. We hebben goed nagedacht over hoe we onze partij nieuw leven kunnen inblazen, hoe we met een sterk inhoudelijk programma de kiezer kunnen overtuigen. De rode draad in ons verhaal is dat we mensen willen verbinden, dat we willen dat alle Veurnaars deel uitmaken van een warme maatschappij, waarbij niemand wordt uitgesloten, waar aandacht is voor kansarmen en minderbedeelden, voor eenzame mensen…”

“Dat willen we bereiken door het sociaal contact, door het verenigingsleven in de dorpen en de wijken te stimuleren. Nog een prioriteit is het thema mobiliteit, met aandacht voor een veilig fiets- en parkeerbeleid. Daarop moeten we preventief inspelen, want het aantal inwoners zal in de toekomst blijven stijgen. Voor de ontsluiting van de nieuwe Suikersite is een brug over de vaart en de Vaartstraat essentieel. Ook de zorg voor het openbaar domein en het onderhoud van onze plattelandswegen kan beter. Het leven in mooi onderhouden dorpen wordt daardoor een stuk aangenamer en het is ook positief voor het fietstoerisme. Het feit dat we met een bijzonder sterke en frisse ploeg naar de gemeenteraadsverkiezingen trekken, is in grote mate de verdienste van onze lijsttrekker en kandidaat-burgemeester Anne Dequidt, die vooral onze nieuwe jongeren heeft gemotiveerd.”

Doorsnee van de bevolking

Lijsttrekker Anne Dequidt en Joël Clays, voorzitter van het lijstvormingscomité zijn zeker tevreden: “Ons team is een uitstekende mix van drie generaties, en ook een perfect weergave van onze bevolking, met vertegenwoordigers uit de landbouw, het onderwijs, werknemers en ondernemers, studenten… Met ons hele team hebben we gezocht naar mensen die zich in onze visie en in ons programma terugvinden. Stuk voor stuk zijn het gedreven en gemotiveerde kandidaten, die inhoudelijk sterk zijn en weten waarom zij in de politiek stappen, en met een hart voor Veurne! De 5 jongeren geven met hun jeugdige enthousiasme een nieuwe schwung aan onze partij. Anderzijds zijn er de ‘anciens’ die hen ondersteunen met hun ervaring voor stabiliteit, dossierkennis en een visie op de toekomstige uitdagingen.

Na lijsttrekker Anne Dequidt staat ancien en gemeenteraadslid Guido Hoste op de tweede plaats, gevolgd door schepen en OCMW-voorzitter Anja Pilet. Op plaats 4 staat CD&V-voorzitter Lies Dezeure, gevolgd door Isabelle Verlodt uit Steenkerke, Boudewijn Meesschaert, emeritus KU Leuven.

Nieuwkomers Mieke Goens, Koen Devriendt en Hilde Cattaert staan op plaats 7, 8 en 9. Stefaan Gyssels, directeur bij het VTI Poperinge, vertegenwoordigt Beauvoorrde op plaats 10. Dan volgt Marijke Hauspie, die al voor de vierde keer meedoet. Op plaats 12 staat schepen en ex-burgemeester Jan Verfaillie, met in zijn kielzog de jonge garde: de studenten Remi Vanhee, Céline Serpieters, Lisa Thieren (die in augustus 18 wordt), interieurarchitect Sander David uit Eggewaartskapelle, en Emily Bauden, die in de horeca werkt. Op plaats 18 staat Kurt Danneel, die ook al eerder kandidaat was, gevolgd door ondernemer Luc Bultheel en Freddy Verslype, gepensioneerd ambtenaar maar ook voorzitter van Neos. Huidig voorzitter van de gemeenteraad Jef Goens duwt de lijst.

(MVO – foto MVO)