CD&V Tielt wil gratis pakket vuilniszakken voor wie regelmatig zwerfvuil opruimt

Redactie KW

Wie zich engageert om regelmatig zwerfvuil in zijn omgeving op te ruimen, moet volgens oppositiepartij CD&V beloond worden. Dat gebeurt nu al, volgens de meerderheid.

Op zaterdag 22 maart houdt Tielt weer een grote zwerfvuilactie. Dat juicht CD&V toe. “Met het duurder worden van de huisvuilzakken en het beperken van het aantal vrije toegangsbeurten op het containerpark kan ook deze vorm van gratis dienstverlening aan de gemeenschap in het gedrang komen”, vindt CD&V-raadslid Joris Vande Vyvere.

CD&V Tielt vraagt aan het stadsbestuur om een pakket vuilniszakken (PMD en restafval) gratis ter beschikking te stellen aan mensen die een engagement onderschrijven om hun straat, buurt of wijk op regelmatige tijdstippen te ontdoen van zwerfvuil. “Er moeten ook gratis sensibiliseringsborden ter beschikking worden gesteld.”

Milieuschepen Birger De Coninck (SP.A) is verheugd dat ook CD&V zich bekommert over het opruimen van zwerfvuil. “De aanpak van zwerfvuil is overigens een van de belangrijkste speerpunten van onze milieuraad. Vrijwilligers kunnen nu al op een website een stuk straat claimen om het meter- of peterschap van een actie op zich te nemen. Overigens, de milieudienst stelt nu al witte zwerfvuilzakken ter beschikking, en ook ander materiaal. Dat bestaat dus al.” Maar blijkbaar is die dienstverlening van de milieudienst vooralsnog te weinig bekend. (LVA)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Tielt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier