CD&V Tielt : “Politieke crisis verlamt de stad en de werking”

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

CD&V Tielt beraadt zich over de te nemen acties nadat de afwezigheid van twee Open VLD-raadsleden op de gemeenteraad de stad in een crisis dompelen.

Donderdagavond stuurden twee Open VLD’ers – lid van de Regenboogcoalitie – hun kat naar de gemeenteraad, waarop burgemeester Els De Rammelaere niet anders kon dan de zitting te openen en onmiddellijk weer te sluiten.

Oppositiepartij CD&V reageert scherp op de politieke crisis. “De stad Tielt is tot stilstand gekomen. Denken we maar aan het parkeerbeleidsplan, de Collegesite, het meerjarenplan van de kerkfabrieken, discussies met De Rinkel, de problematiek rond de jeugdlokalen…”, aldus CD&V-fractieleider Vincent Byttebier en voorzitter Christophe Verstraete.

‘Aanfluiting van de democratie’

“De voorbije maanden was al duidelijk dat er onenigheid was binnen de meerderheid. Ook de gemeentelijke werking is stilgevallen : gemeenteraadscommissies worden niet meer samengeroepen, recent werd de verkeerscommissie nog uitgesteld… Nu kwam zelfs de gemeenteraad niet meer bijeen. De vastgelegde agendapunten kunnen niet meer worden besproken, vragen kunnen niet meer aan de bevoegde schepen worden gesteld.”

Volgens CD&V Tielt is deze gang van zaken een “aanfluiting van de democratie”. “Een geplande gemeenteraad moet immers doorgaan. Maar ook de hele gemeentelijke werking valt stil. Tielt is tot stilstand gekomen.” De fractie beraadt zich over de te nemen acties. (LVA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier