CD&V tekent bestuursakkoord met SP.A en Groen in Roeselare

© STEFAAN BEEL
Redactie KW

Gisterenavond bereikten CD&V, SP.A en Groen een akkoord om de stad Roeselare samen te besturen in de komende zes jaar. Hiermee wordt de bestaande coalitie verdergezet, weliswaar uitgebreid met Groen om aan een meerderheid te raken. N-VA, dat gisteren overtuigend won in Roeselare en er ook de grootste partij is, wordt naar de oppositie verwezen.

“We hebben met CD&V, SP.A en Groen inderdaad een principieel coalitieakkoord ondertekend”, bevestigt burgemeester Luc Martens (CD&V). “Daarin geven de drie partijen te kennen dat ze verder willen werken aan de talrijke projecten die momenteel in Roeselare zijn opgestart, en ook aandacht willen hebben voor een aantal nieuwe gevoeligheden die de kop hebben opgestoken de jongste maanden”. Dat akkoord moet nu in de komende dagen in de praktijk worden omgezet. Afspraken voor de verdeling van de mandaten zijn er nog niet.

CD&V verloor gisteren één derde van zijn zetels en heeft er nog 12. Ook SP.A moest één zetel inleveren en heeft er nog vijf. Groen is wel een duidelijke winnaar : het ging van 1 naar 3 zetels. De nieuwe meerderheid zal dus 20 van de 37 zetels tellen. (JRE)

CD&V tekent bestuursakkoord met SP.A en Groen in Roeselare

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier