CD&V Roeselare stelt verkiezingslijst voor : Luc Martens trekt, Griet Coppé duwt

© STEFAAN BEEL
Redactie KW

Ter gelegenheid van de Zomerhappening in Roeselare stelde CD&V zijn volledige lijst voor 14 oktober voor. Burgemeester Luc Martens zal ze trekken, schepen en Vlaams parlementslid Griet Coppé wordt lijstduwer. Covoorzitter Luc Stragier benadrukte dat de CD&V-lijst een staalkaart is van de hele Roeselaarse gemeenschap, met sterk lokaal verankerde kandidaten.

Van de 37 kandidaten zijn er 13 voor wie deze verkiezingen hun eerste stap zijn in de actieve politiek. De jongste van hen is de 23-jarige Bart Cappoen uit Rumbeke, net afgestudeerd en voorzitter van Jong-CD&V Roeselare. Van de 8 huidige CD&V-schepenen zijn Omer Hoorne en Carl De Keukelaere geen kandidaat meer. Nathalie Muylle staat op de tweede plaats, Kris Declercq op 3, José Debels op 7, Marc Vanwalleghem op 8 en Geert Depondt op 36. Ook twee (oud-)provincieraadsleden maken hun entree in de gemeentepolitiek : Pol Vandenbulcke komt op 34 en Stijn Couvreur op 20. Ook zijn partner Katrien Vanbrabant is kandidaat op een ‘ronde’ plaats : 30. (JRE)

De volledige lijstvoorstelling in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode editie Roeselare, van vrijdag 24 augustus 2012.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier