CD&V-politicus uit Kortrijk fietst langs 64 steden en gemeenten… met één been

Redactie KW

Francis Rodenbach (39) uit Kortrijk doet alle arrondissementen van onze provincie aan.

In mei doet Francis Rodenbach (CD&V) alle arrondissementen van West-Vlaanderen aan. Op het eerste zicht niets bijzonders, ware het niet dat de kandidaat voor het Vlaams Parlement maar één been heeft.

Op karakter

De politicus verloor door kanker zijn rechterbeen. Hij ziet die handicap echter niet als een belemmering. “Ik spiegel me aan mijn campagne van de voorbije gemeenteraadsverkiezingen. Ik gaf toen vol gas en deed dat met de slogan ‘Op Karakter.’ Ik doe straks alle acht arrondissementen van West-Vlaanderen aan met een aangepaste fiets. De bedoeling is om binnen de twee weken alle steden en gemeenten een bezoekje te brengen”, aldus Francis Rodenbach.

Het gemeenteraadslid uit Kortrijk staat zeventiende op de lijst voor het Vlaams Parlement. “Ik zal met veel gedrevenheid campagne voeren om CD&V naar een mooi resultaat te helpen op 25 mei. Er verscheen een reportage over mij onder de titel ‘Cis ten voeten uit’. Vorig weekend werden we laureaat op de West-Vlaamse wedstrijd voor de amateurfilm. We hopen door te stoten naar de nationale wedstrijd”, aldus nog Francis Rodenbach.

(MF)

Je kan de amateurfilm hieronder bekijken:

)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier