CD&V niet enthousiast over nieuwe naam voor deel van de Groenstraat in Ingelmunster

Carine Geldhof legde de eed af van raadslid. (Foto FODI)
Redactie KW

Op woensdagavond 28 maart kwam de gemeenteraad in Ingelmunster bijeen.

Carine Geldhof (De Brug/N-VA & Open VLD) mocht bij de aanvang van de zitting de eed afleggen als nieuw raadslid in opvolging van Davy Claerhout, die tijdens de vorige zitting ontslag nam om beroepsredenen.

Schepen Martine Verhamme (De Brug) legde uit dat het ene deel van de Groenstraat een nieuwe straatnaam zou krijgen. “Met de komst van het bedrijventerrein Zandberg werd de Groenstraat doorgeknipt. Veel vrachtwagens die op het bedrijventerrein moeten zijn, rijden via de Steenoven-/Groenstraat of Elfjulisingel/Groenstraat. Vooral in de Steenovenstraat is dat een probleem. Beide delen van de Groenstraat zijn doodlopend en vrachtwagens rijden zich er vast. De technische dienst heeft een bord geplaatst op het kruispunt Brugge-/Steenovenstraat, met de vermelding dat de Industrielaan te bereiken is via de rotonde. Tom Tom is verwittigd en er zijn aanpassingen doorgegeven naar Google maps, maar toch blijven de problemen aanhouden”, zegt de schepen.

“Ook de bewoners van de Steenovenstraat signaleerden dit probleem. Om het zwaar verkeer uit de Groen- en de Steenovenstraat te weren, stellen we voor om de Groenstraat (tussen de Steenovenstraat en Industrielaan) te veranderen van straatnaam. Dit stuk straat zou Mennestraat noemen. Het sluit aan bij de Menne en met deze straatnaam wordt het 40-jarig bestaan van de Menne met het toekennen van een straatnaam extra in de bloemetjes gezet. De cultuurraad kan zijn advies uitbrengen en pas daarna volgt de definitieve vaststelling.”

Geert Verstraete (CD&V-oppositie) vond het jammer dat een straatnaam veranderd moet worden door het probleem met de gps’en van de vrachtwagens. Schepen Wilfried Vanacker (De Brug) zei dat het meer dan dat is, want wat als de dienst 100 wordt opgeroepen en men komt in het verkeerde stuk straat terecht waardoor men moet omrijden? Jan Defreyne (CD&V) zei dat de straatbewoners extra kosten hebben om hun straatnaam overal te laten veranderen en dat ze zelfs niet werden gehoord, terwijl het maar over vier bewoners gaat. CD&V onthield zich. Ze wachten het advies van de diverse raden af.

(PADI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier