CD&V/N-VA en Groen erg tevreden in Ieper

Redactie KW

In Ieper zijn CD&V/N-VA en Groen de grote winnaars. Yves Leterme en Christophe Gantois zijn dan ook erg tevreden.

CD&V/N-VA behaalde 52,8 % van de stemmen en pakt 21 zetels. “We zijn zeer tevreden. We boekten een historische uitslag en gaan nog vooruit ondanks de vervanging van toppers zoals onder meer meer burgemeester Luc Dehaene en eerste schepen Frans Lignel en de anticampagne door bepaalde partijen ten opzichte van mezelf. We zijn dankbaar voor het vertrouwen, maar ook bescheiden want vanaf morgen moeten wij het opnieuw en verder waar zien te maken.”

Groen haalde 7,1 % en pakt 1 zetel. Christophe Gantois: “We zijn ongelooflijk tevreden met de uitslag, want vorige keer haalden we nipt geen zetel. Dat is vooral te danken aan de verjonging van de lijsten en het enthousiasme daaraan gekoppeld. Nu besef ik ook dat het nu pas voor ons begint om te wegen op het beleid.”

Vlaams Belang is ontgoocheld. Nancy Six: “Ik ben uiteraard ontgoocheld, maar in politiek moet je dat kunnen aanvaarden. Ik had gehoopt stand te houden, maar blijkbaar heeft de nationale trend zich ook doorgezet op lokaal niveau en is ook de hype van de N-VA ook bepalend geweest.”

Opvallend is dat de verkozenen voor Vlaams Belang Nancy Six en Patsy Durnez zijn. De verrassing is wel dat Johan Sanders, de fractieleider van het Vlaams Belang, niet herkozen is. (HV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier