CD&V Langemark-Poelkapelle zoekt coalitiepartner

Redactie KW

In Langemark-Poelkapelle zal CD&V scheep gaan met een coalitiepartner. CD&V haalde wel een nipte absolute meerderheid met tien van de 19 zetels. Maar burgemeester Alain Wyffels vindt deze meerderheid te krap om comfortabel alleen te besturen. Daarom gaat zijn partij net als zes jaar geleden weer op zoek naar een coalitiepartner

Vorige keer was dat sp.A, maar het is helemaal niet zeker dat het dit keer ook weer zo zal zijn. Alain Wyffels is niet van plan om overhaast te werk te gaan. Gezien er geen voorakkoord was, staan alle opties open.

“We gaan eerst intern overleggen in onze eigen groep en dan zien we wel wie bij ons past om goed mee samen te werken. Want de ervaringen uit het verleden leren ons dat het moet klikken tussen de partners, ook op menselijk vlak,” verduidelijkt de burgemeester. Pas eind deze week komt CD&V bijeen. De mogelijke coalitiepartners van Open VLD, N-VA, SP.A en PROO! zullen dus nog even geduld moeten oefenen vooraleer ze weten wie de uitverkorene wordt om Langemark-Poelkapelle mee te besturen.

(P.L./A.D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier