CD&V lanceert campagne rond ‘De Bonte Buurt’

© BELGA
Redactie KW

In het dierenpark Planckendael heeft CD&V maandag de campagne “De Bonte Buurt” op gang geschoten.

Bedoeling is dat de lokale afdelingen van de Vlaamse christendemocraten de komende tijd de buurten centraal stellen in hun afdelingswerk. Partijvoorzitter Wouter Beke steekt niet weg dat de campagne niet volledig los moet worden gezien van de gemeenteraadsverkiezingen van 2018.

Net als twee jaar geleden verzamelen de CD&aV-leden maandag voor hun gezinsdag in het dierenpark in Muizen (Mechelen). De partij zat aan om en bij de zesduizend inschrijvingen. “Nog nooit was er zoveel volk op onze gezinsdag”, sprak Beke de oranje troepen toe.

Win een babbel met een CD&V-minister

De CD&V-voorzitter trok in zijn toespraak voluit de kaart van de buurten. En “warme buurten” is waar de partij in haar nieuwe campagne voluit op inzet. “Naast het gezin zijn de buurten de belangrijkste plaatsen voor sociale samenhang”, lichtte Beke toe. “We willen duidelijk maken dat CD&V de partner is van de buurten”.

De partij stelt voor de zowat 300 lokale afdelingen materiaal ter beschikking om de campagne uit te rollen en lanceert opnieuw een app (via www.debontebuurt.be), naar analogie met de app die in de aanloop naar de laatste verkiezingen rond kopman Kris Peeters werd ontwikkeld. De eyecatcher van de toepassing is de “buurtbank”, waarop je virtueel een minister kan uitnodigen. Bedoeling is dat een buurt ook een echte babbel met een CD&V-minister op een echte buurtbank kan winnen. Andere tools die de campagne zullen ondersteunen zijn een buurtbox en een buurtkrant.

Op naar gemeenteraadsverkiezingen 2018

Beke gaf toe dat de campagne niet losstaat van de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. CD&V levert vandaag 137 burgemeesters en is daarmee marktleider in Vlaanderen. “Het gaat daarbij echter niet alleen om verkiezingen, maar ook om de vraag hoe mensen nog gelukkiger kunnen samenwonen in hun buurt en gemeente”, aldus nog Beke.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier