CD&V Kortrijk: “Antisfeer resulteerde in anticoalitie”

© Foto BWB
Redactie KW

CD&V Kortrijk heeft gereageerd op de anticoalitie van Open VLD, SP.A en N-VA, waardoor de partij de volgende legislatuur buitenspel staat.

“CD&V wenst haar 16.666 kiezers van harte te danken voor het grote vertrouwen dat zij hebben uitgesproken”, is te lezen in een communiqué. “Met één derde van alle stemmen blijft CD&V met grote voorsprong de sterkste politieke kracht in Kortrijk en heeft ze de grootste groep in de gemeenteraad.”

“CD&V blijft fier op het beleid dat het de voorbije jaren heeft gevoerd, op de vernieuwing van de stad en op de sterke bestuursploeg die zich jarenlang 100% voor de Kortrijkzanen, voor de stad en voor de regio heeft ingezet. Onze grote waardering en dank gaan ook naar de vele diensten en medewerkers die het beleid mee hebben gerealiseerd.”

CD&V refereert ook nog eens naar de strijd om de burgemeesterssjerp tussen Stefaan De Clerck en Vincent Van Quickenborne. “In het persoonlijk duel dat over het burgemeesterschap werd uitgelokt, is Stefaan De Clerck als lijsttrekker van CD&V als sterkste uit de bus gekomen. De logica van de uitslag is dat CD&V met Stefaan De Clerck de leiding van een coalitie zou opnemen. De antisfeer van de voorbije weken zet zich verder in een anti-coalitie van Open Vld, SP.A en NV-A. Tegen dit ondemocratische scenario staat ook de grootste politieke familie machteloos.”

CD&V Kortrijk gaf tot slot nog mee dat zijn 15 nieuw verkozen mandatarissen vanuit een nieuwe rol hun positieve engagement blijven opnemen voor de toekomst van alle Kortrijkzanen. (AXV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier