CD&V Harelbeke heeft lijst gemeenteraadskiezingen bijna volledig klaar

Redactie KW

Precies vijf maanden voor de verkiezingen van 14 oktober werd in Harelbeke de bijna volledige lijst van de CD&V voorgesteld. Zij komen naar buiten met een mix van gevestigde waarden en elf nieuwe gezichten. “We willen de grootste partij blijven en gaan verder op volle kracht”, zegt Luc Vandeputte als voorzitter.

De vorige verkiezingen haalde de CD&V 40 procent van de stemmen en 13 zetels. “Dat moet je verdienen en dat hebben we gedaan met de financiën gezond te houden, geen belastingen te verhogen en de stadskernvernieuwing uit te werken. We kiezen voor zekerheid en hebben de ambitie om aan het stuur te blijven, ons objectief is 14 zetels”, aldus nog Luc.

“We hebben gezocht naar een evenwicht tussen man en vrouw, jong en oud, en een spreiding over het grondgebied. Ik denk dat we daar vrij goed in geslaagd zijn”, zegt lijsttrekker en zittend burgemeester Rita Beyaert.

Huidig schepen van economie Luc Callewaert krijgt de tweede plaats, schepen van cultuur Francis Pattyn de derde plaats en OCMW voorzitter Sofie Decavele de vierde plaats. De vijfde plaats is voor Hendrik Vandamme, directeur van De Branding. Huidig schepen van financiën Rik Pattyn wordt lijstduwer.

Nieuwkomers zijn onder meer Lynn Callewaert, Greet Lodewijckx, Annelies Preneel, Claudine Vandebuerie, Mireille Vanlerberghe, Hannes Byttebier, Tim Coussement, Wim Dierick en Stijn Soetaert.

(PVH)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Kortrijks Handelsblad.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier