CD&V – Groen – OK wil fundamenten leggen voor Anzegem met toekomst

Redactie KW

In tegenstelling tot veel andere gemeenten bleef het in Anzegem lang stil rond de deelname van mogelijke kandidaten en partijen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Woensdag heeft kartellijst CD&V – Groen – OK bij het gemeentehuis in Anzegem 7 van haar jonge kandidaten voor de komende gemeenteraadsverkiezingen bekendgemaakt.

Bij de opstart van de samenwerking tussen de partijen CD&V, Groen en een groep onafhankelijke kandidaten (OK) werd het meteen één van de belangrijkste gespreksonderwerpen: “Hoe kunnen we jonge mensen -in de wetenschap dat zij de toekomst uitmaken van onze gemeente en de gevolgen van het huidige beleid aan den lijve zullen ondervinden- betrekken bij het beleid en hen kansen bieden om politiek actief te zijn?”

Naast de inspanningen die er in het verleden al werden geleverd om jonge mensen een plaats te geven op de lijst, wil de lijst ditmaal een nog sterker engagement aangaan. De groep CD&V – Groen – OK willen jonge, beloftevolle kandidaten een echte kans geven.

Het is dan ook geen toeval dat de lijst CD&V – Groen – OK in eerste orde 7 van haar jonge kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen aan het publiek voorstelt onder de noemer ‘jong, degelijk en voor de toekomst van Anzegem’. Het gaat om zeven jonge enthousiastelingen waarvan de lijst alvast overtuigd is dat ze een meerwaarde zouden betekenen binnen het gemeentelijk beleid. Deze oplijsting is echter niet sluitend en wordt later aangevuld met nog minstens twee jongeren tussen 18 en 40 jaar oud. Daarmee wordt zo’n 40% van de lijst vrijgehouden voor deze leeftijdscategorie, wat representatief is voor de Anzegemse bevolking. Als deze mensen nog iets gemeen hebben buiten het feit dat ze jonger dan 40 en gedreven zijn, is het in eerste instantie dat ze zich volop kunnen vinden in de bottom-line ‘Bewust Vooruit’.

CD&V – Groen – OK trekt naar eigen zeggen met een positief project naar de kiezer en wil zo breken met de negatieve sfeer die in Anzegem onlosmakelijk met politiek verbonden is.

Qua prioriteiten heeft de jonge ploeg huiswerk gemaakt: “Wij kiezen er als jonge kandidaten niet louter voor om de evidente jongerenthema’s als jeugdlokalen, fuifinfrastructuur of kinderopvang naar voren te schuiven. Deze investeringen zijn broodnodig, maar onmogelijk als een duurzaam financieel beleid met een gezond evenwicht tussen sparen en investeren achterwege blijft. Het ontbreken van een langetermijnvisie inzake ruimtelijke ordening zorgt ervoor dat Groot-Anzegem om de haverklap af te rekenen krijgt met onnodige discussies.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier