CD&V-fractie stemt niet mee over buitenschoolse opvang in Ingelmunster

Redactie KW

Op dinsdagavond 17 februari kwam de gemeenteraad in Ingelmunster voltallig bijeen, onder meer over de cvba Buitenschoolse Kinderopvang.

Dit agendapunt geraakte er in de zitting van januari jl. niet door, omdat de burgemeester en twee schepenen van de meerderheid in deze cvba zetelden en dus geen stem konden uitbrengen tijdens die raadszitting. De CD&V-oppositie wilde de blanco cheque niet ondertekenen en dus geraakte dat punt niet door de raad. Deze keer verliep het anders, want maandagavond gaven de burgemeester en de twee schepenen hun ontslag in de cvba Buitenschoolse Kinderopvang, zodat ze wel konden meestemmen.

Schepen van kinderopvang Martine Verhamme (De Brug) gaf een ruime uiteenzetting over de werking van de cvba. Ze stond ook stil bij de kosten van deze kinderopvang in de oude en nieuwe formule. In de oude formule in 2013 met Stekelbees was dat een tekort van 52,71 euro per kind. In de nieuwe formule in 2014 met Nancy & Sabine en met meer aanwezige kinderen was er een tekort van 11,14 euro per kind. Filip Blanckaert (CD&V) benadrukte nogmaals dat ook de CV&V-fractie een grote voorstander is van goede en betaalbare kinderopvang, maar dat ze moeite heeft met de constructie. CD&V vindt nog altijd dat ze te weinig informatie ontvingen, waardoor ze ook nu die blanco cheque niet wilden ondertekenen. Als fractie besloten ze over dit agendapunt niet te stemmen. Geen neen, geen onthouding, gewoon niets.

De meerderheid keek eigenaardig naar elkaar, waarna dit agendapunt uiteindelijk toch werd goedgekeurd.

(PADI)

Meer gemeenteraadsnieuws in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode editie Izegem

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier