CD&V en Wit in Ichtegem dicht bij meerderheidsakkoord

Redactie KW

De lijsttrekkers van CD&V en WIT maken er geen geheim meer van. Vanavond zullen ze proberen de coalitie concreet te maken.

“Jammer dat we, ondanks ons beperkt procentverlies (3%), toch een zetel moeten inleveren”, zegt Karl Bonny. “Eigenlijk hadden we wel op acht zetels gerekend. Waar dat verlies zit, moeten we nog onderzoeken. Speelden de Eernegemse WIT-kandidaten ons parten, want dat fenomeen was toch vooral voor CD&V nadelig, of is dat het verdwijnen van Jan Goethals in Ichtegem? Er is natuurlijk ook het fenomeen N-VA dat ons stemmen gekost heeft. Nu zullen we inderdaad met WIT gaan samen zitten.”

Het lijkt er op dat WIT-lijsttrekker Jan Bekaert ook dit jaar, en zelfs nog met meer voorsprong, de stemmenkampioen zal worden. “Dat moeten we natuurlijk nog afwachten, want we weten niet welk stembureaus die gedeeltelijke resultaten weergeven”, relativeert hij. “Maar onze zes zetels en goed percentage is een appreciatie voor ons werk uit het verleden. Ik ben daar heel blij mee. Het bewijst dat we de juiste weg volgen. Voor de verhoudingen in voorkeurstemmen moeten we afwachten. We zullen nu inderdaad met CD&V gaan samen zitten. Het doet deugd om eindelijk, na al die jaren, in de meerderheid terecht te komen.”

(KV)

Meer in De Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Torhout

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier