CD&V en SP.A op één lijst naar Ardooise kiezer

Redactie KW

De voorstelling van de nieuwe lijst van CD&V op zondag 4 maart leverde verrassend nieuws op : CD&V trekt immers samen met de SP.A naar de komende gemeenteraadsverkiezingen. Met deze kartellijst willen ze de hegemonie van Groep ’82 van burgemeester Callens bestrijden.

CD&V en SP.A zorgen samen voor één open lijst, waar er ook ruimte is voor mensen die niet partij-gebonden aan politiek willen doen. CD&V en SP.a zitten al bijna 20 jaar in de oppositie en willen daar nu verandering in brengen. Momenteel hebben ze samen zeven zetels in de gemeenteraad, de helft van Groep ’82, de liberale partij van burgemeester Karlos Callens. De nieuwe open lijst van CD&V en SP.a zal een nieuwe naam en logo krijgen, dat op 21 april wordt voorgesteld.

Beide partijen zijn naar eigen zeggen al langer vertrouwd met elkaar en benadrukten dat de sfeer van vertrouwen essentieel was voor het opstarten van een nieuwe, gemeenschappelijke lijst. Bij de komende verkiezingen komt voor het eerst ook N-VA op, met in het bestuur onder meer de zoon van Patrick Deman, huidig CD&V-voorzitter.

Meer in Krant van West-Vlaanderen (De Weekbode editie Roeselare) van vrijdag 9 maart 2002.

//

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier