CD&V en Open VLD willen samen Marktstraat in Izegem herstellen

Peter Defreyne (links) en Geert Leenknecht in de Marktstraat. © CLY
Philippe Verhaest

CD&V en Open VLD bundelen de krachten om de verloederde Marktstraat te herstellen. “Want het is dringend nodig dat die aangepakt wordt.”

Fractieleiders Peter Defreyne (CD&V) en Geert Leenknecht (Open VLD) slaan de handen in elkaar om het dossier rond de verloederde Marktstraat te deblokkeren. “Op de volgende gemeenteraad van dinsdag 23 februari zullen we samen voorstellen om nu al de meest dringende herstelwerken uit te voeren. Dit in afwachting van de latere heraanleg”, klinkt het bij de twee gemeenteraadsleden.

“De Marktstraat is een schandvlek voor Izegem, toch een stad die pretendeert een centrumfunctie te willen spelen.” Net voor Nieuwjaar lokten de plannen om de heraanleg van de Marktstraat naar 2017 door te schuiven, flink wat politieke consternatie uit. “Als de meerderheid dit niet goedkeurt, is er echt geen greintje goodwill meer, wat erg zou zijn voor Izegem.”

Betonklinkers vervangen

Geert Leenknecht en Peter Defreyne dringen aan op het opnieuw rechtzetten van de paaltjes, het verwijderen van de huidige fietsenstallingen en die vervangen door hetzelfde type als op de Grote Markt, het vervangen van de huidige zitbanken uniform met die op de Grote Markt en het herstellen van de boomroosters.

Verder pleiten ze ook op nieuwe vuilnisbakken te plaatsen en de losliggende betonklinkers op de parkeer- en voetgangerszones te herstellen door de eigen technische dienst.

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Izegem.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier