CD&V en Open VLD Middelkerke betreuren perceptie die ontstaat richting oktober 2018

Eerste schepen Liliane Pylyser-Dewulf en burgemeester Janna Rommel-Opstaele © (Foto MF)
Redactie KW

Meerderheidspartijen CD&V en Open VLD stellen dat ze vertrouwen hebben in het politieonderzoek.

“Zoals blijkt uit de communicatie van dinsdag, is het gerechtelijk onderzoek dat zich afspeelde op het gemeentehuis het gevolg van een klacht met burgerlijke partijstelling ingediend bij de onderzoeksrechter door Jean-Marie Dedecker. De klacht handelt over de door Dedecker vermeende fraude en belangenvermenging in de gunning van het casino”, klinkt het.

Deze onderzoeksdaden zijn geen indicatie voor de draagwijdte en de gegrondheid van de insinuaties van Jean-Marie Dedecker

“Vanmorgen heeft het openbaar ministerie daarom op verschillende locaties, onder andere het gemeentehuis en de woningen van enkele mandatarissen en ambtenaren onderzoeksdaden verricht. Hierbij zijn er enkel huiszoekingen uitgevoerd, geen enkele mandataris is verder verhoord, laat staan aangehouden. De onderzoeksrechter is door deze klacht gevat en heeft de openbare aanklager gelast om een onderzoek uit te voeren. Dit is een standaardprocedure bij een klacht met burgerlijke partijstelling. Deze onderzoeksdaden zijn dus geen indicatie voor de draagwijdte en de gegrondheid van de insinuaties van Jean-Marie Dedecker. Het onderzoek dat vanmorgen verricht werd, is veeleer een standaardprocedure. De stelling van Jean-Marie Dedecker dat dit onderzoek bewijst dat er effectief frauduleuze praktijken hebben plaatsgevonden, is daarom pertinent onjuist”, aldus burgemeester Janna Rommel-Opstaele en eerste schepen Liliane Pylyser-Dewulf.

Verkiezingscampagne

“Spijtig genoeg is het gezien de politieke context waarin het onderzoek gebeurt niet mogelijk om dit met de nodige sereniteit te laten verlopen. Wij betreuren de perceptie die ontstaat door dit onderzoek en benadrukken dat er niemand in verdenking is gesteld. De meerderheidspartijen hebben een absoluut vertrouwen in het onderzoek en hopen dan ook dat het openbaar ministerie het onderzoek kan besluiten ruim voor de campagne voor de verkiezingen van oktober 2018 losbarst zodat de insinuaties van Jean-Marie Dedecker formeel weerlegd worden en een lopend onderzoek met de bijbehorende verdachtmakingen niet de inzet zal zijn van de komende verkiezingsstrijd”, aldus nog Janna Rommel-Opstaele en eerste schepen Liliane Pylyser-Dewulf.

(MF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier