CD&V De Haan heeft een nieuwe voorzitter

Nele Huysentruyt, te midden het afdelingsbestuur van CD&V De Haan. © GF
Redactie KW

Op de nieuwjaarsreceptie van CD&V De Haan werd Nele Huysentruyt unaniem tot nieuwe voorzitter gekozen.

Nele Huysentruyt, geboren in Blankenberge in 1980, woont al haar hele leven in Wenduine. Ze volgde les in de Gemeenteschool van Wenduine en later aan het Sint-Pieterscollege in Blankenberge. Aan de Universiteit van Gent studeerde ze politieke wetenschappen. Tijdens deze 4-jarige opleiding studeerde ze een academiejaar aan de Università di Padova in Italië als Erasmusstudente. Na het behalen van haar diploma politieke wetenschappen volgde ze nog de aanvullende opleiding ‘Internationale betrekkingen en conflictbeheersing’ aan de Universiteit van Leuven.

Een eerste werkervaring deed Nele op bij reisorganisatie Best Tours. Hiervoor trok ze 9 maanden naar Thailand om er toeristen op hun reis te begeleiden. Sinds 2005 werkt ze als fractiesecretaris voor de CD&V-provincieraadsfractie in West-Vlaanderen. Een functie die ze sinds 2009 combineert met die van parlementair medewerker van Vlaams parlementslid en burgemeester van Ieper, Jan Durnez.

Bij de gemeenteraadsverkiezingen in De Haan in 2012 was ze voor de eerste keer kandidaat. Ze stond toen op de tweede plaats van de kartellijst SP.A – CD&V. Sinds het plotse overlijden van afdelingsvoorzitter Ronny Borny in september 2015, nam Nele Huysentruyt de functie van voorzitter ad interim waar.

(DM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier