CD&V Brugge voegt Diya Janssens toe aan lijst

Stefan Vankerkhoven

CD&V Brugge pakt op haar lijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen uit met Diya Janssens (32): een zelfstandige verpleegster met Indische roots.

Diya betekent ‘licht in de duisternis’. Maar we vermoeden dat het licht eventjes uitging bij diegene die voor CD&V de persmededeling de wereld uitstuurde. Want de nieuwe kandidate wordt als volgt omschreven: “Diya’s roots liggen in het verre, exotische India. Het land waar alle zintuigen geprikkeld worden, het land met de meeste specerijen ter wereld. Het land van de Taj Mahal en de Kamasutra.”

Een ietwat seksistische manier om een kandidate voor te stellen? Diya heeft nochtans naar eigen zeggen zelf de ambitie om zich samen met schepen Hilde Decleer en andere sterke vrouwen in te zetten voor een nog betere integratie van de allochtone en autochtone vrouw in de Brugse samenleving…

Gezonde voeding

Diya Janssens werd op tweejarige leeftijd geadopteerd door een Vlaamse familie en is naar verluidt ‘zot van Brugge’ sinds zij haar Brugse levensgezel leerde kennen. Ze werkt als zelfstandige verpleegster in rust- en ziekenhuizen, waar ze dagelijks de problematiek van ouder wordende Bruggelingen ervaart. “Ik wil helpen de voedselverspilling tegen te gaan, er moet extra aandacht gaan naar gezonde voeding in rust- en ziekenhuizen.”

Lijsttrekker Dirk De fauw stelt: “We zijn verheugd dat deze prille dertigster ons team versterkt. Ze zit met haar voeten in de Brugse realiteit en brengt verfrissende inzichten: als zelfstandig verpleegkundige, als organisator van kookworkshops Indische keuken, als lid van de bekende Brugse triatlonclub Los Triamigos waar ze traint voor de Brugse triatlon.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier