CD&V Blankenberge dient bezwaar in tegen plannen ecogolf

Jan De Soete, Kim Dewulf en Sandy Buysschaert. © WK
Redactie KW

De lokale CD&V-afdeling heeft in Blankenberge bezwaar ingediend tegen de plannen voor de ecogolf op de site De Sol.

“We hebben er de voorbije jaren herhaaldelijk op gehamerd: een golfterrein kàn, maar De Sol moet voor ons méér worden dan dat. Wij vragen een meervoudige recreatieve invulling voor de site, met combinaties die ook voor onze eigen inwoners een meerwaarde betekenen”, zegt lijsttrekker Sandy Buysschaert. Het lokale CD&V-bestuur diende daarom bezwaar in bij de Provinciale Commissie voor Ruimtelijke Ordening.

“We grijpen het openbaar onderzoek aan om de voorliggende plannen nog te kunnen bijsturen”, klinkt het. CD&V is concreet bijvoorbeeld voorstander van een kinderboerderij, en wil ook minder woonentiteiten op de site zien. “De woonbehoefte die nu binnen dit project naar voor geschoven wordt, valt trouwens te nuanceren. Rekening houdend met de leegstand op ons grondgebied, de reeds gerealiseerde en nog geplande ontwikkelingen zoals De Lange Thuyn en de stationsomgeving, zijn die 400 wooneenheden op De Sol absoluut niet nodig om aan de woonbehoefte te voldoen. De enige logische verklaring waarom het aantal wooneenheden naar boven werd bijgesteld, is dat het hele project ook nog financieel haalbaar moet zijn”, zegt Kim Dewulf, nieuwkomer bij de Blankenbergse CD&V.

Nog volgens de oppositiepartij, zou er voor de plannen zoals ze nu voorliggen geen draagvlak zijn bij de bevolking. “Om hier wel een gedragen project van te maken, moeten we de beschikbare ruimte optimaal benutten. Dat kan door de oppervlakte voor het golfterrein te reduceren en de vrijgekomen gronden te gebruiken voor andere recreatieve invulling. Wat nu voorligt als golfterrein, neemt ongeveer 30 ha in. Het voorziene type is een 9-holes type II, en volgens het Golfmemorandum Vlaanderen kan dit gerealiseerd worden met een oppervlakte tussen de 8 en de 40 ha. Er is dus nog voldoende marge om dat bij te sturen”, zegt CD&V-raadslid Jan De Soete. Opvallende uitspraak nog tot slot: “Andere partijen die ook kritisch staan tegenover de plannen, hebben aan ons een partner.”

(WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier