CD&V behoudt absolute absolute meerderheid in Meulebeke en Dirk Verwilst wordt burgemeester

Redactie KW

In Meulebeke zijn alle stemmen geteld : CD&V verliest licht, maar behoudt de absolute meerderheid. CD&V zou 13 van de 21 zetels halen, de N-VA vier zetels, Vrij drie zetels en de SP.A één zetel. CD&V-lijsttrekker Luc Vullers reageert heel tevreden. “Het gezond verstand zegevierde.” Dirk Verwilst zou burgemeester worden.

In vergelijking met zes jaar geleden verliest CD&V één zetel (van 14 naar 13), Vrij verliest drie zetels (van 6 naar 3), de SP.A blijf status quo (1 zetel) en de N-VA komt met vier raadsleden in de Meulebeekse gemeenteraad. “We zijn heel tevreden met dit resultaat”, zegt CD&V-lijsttrekker Luc Vullers.

“Het gezond verstand zegevierde. Vergeet niet dat stemmenkanon en huidig burgemeester Daniël Vanpoucke geen kandidaat meer was.”

Volgens de eerste berichten zou Dirk Verwilst de strijd om de burgemeesterssjerp winnen. “Ik heb altijd geloofd dat zowel Luc Vullers als ikzelf evenveel kans maakten om burgemeester te worden”, aldus Dirk Verwilst. “Maar dit is een beloning voor het vele werk en de inzet die ik tijdens de campagne heb geleverd. En in de toekomst wil ik me nog harder inzetten voor onze gemeente.”

(TD-LVA-DD-PVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier