Carl Vereecke : "Provincie doet al het mogelijke om personeel Olympiabad te begeleiden naar nieuwe job"

22/12/14 om 16:43 - Bijgewerkt om 16:43

Bron: Kw

Op de provincieraadszitting van maandag 22 december werd gedeputeerde Carl Vereecke (Open VLD) door Gerda Schotte (Groen) op de rooster gelegd over het lot van het kassa-en poetspersoneel van het provinciaal zwembad.

Aanleiding tot de tussenkomst van Gerda Schotte was een artikel dat vorige week verscheen in Het Brugsch Handelsblad. Daarin vertellen een aantal poetsvrouwen hoe ze zich door door het provinciebestuur in de steek gelaten voelen, nu in het nieuwe zwembad de privé-firma S&R zal instaan voor de exploitatie, en de arbeidsvoorwaarden daar een stuk minder gunstig blijken te zijn. "Voor het kassapersoneel vraagt S&R één jaar ervaring, voor het poetspersoneel twee jaar. Maar ons personeel heeft een veel hogere anciënniteit en is daardoor te duur voor S&R. U had aangekondigd deze mensen maximaal te begeleiden, en hen de nodige kansen te geven bij interne mobiliteit binnen het provinciepersoneel. Maar daar merken wij maar weinig van. Da...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!