Capelle en T’Hope krijgen solidariteitsprijs ‘Bluvn Goan’ van PVDA Zuid-West-Vlaanderen

Redactie KW

Op de nieuwjaarsreceptie van PVDA Zuid-West-Vlaanderen werd traditiegetrouw de solidariteitsprijs ‘Bluvn Goan’ uitgereikt, een prijs die jaarlijks gegeven wordt aan een organisatie, project of persoon in West-Vlaanderen die waarden als solidariteit en samenwerking hoog in het vaandel dragen.

In een online peiling op de website van PVDA West-Vlaanderen kon men zijn favoriet voor de Bluvn Goan-prijs aanduiden. De werknemers van Capelle in Menen en T’Hope vzw waren de overduidelijke winnaars in deze peiling en kwamen ex aequo aan de eindmeet. Hun prijs was een kopie van een ets van Kathe Kollwitz dat de solidariteit en eensgezindheid van de werkende bevolking uitdrukt. Raoul Hedebouw, federaal parlementslid van de PVDA, overhandigde de prijs.

Op 17 oktober 2017 leggen de werknemers van Capelle Pigments in Menen het werk neer. Het conflict ontstond tijdens onderhandelingen over de loon- en arbeidsvoorwaarden. Hun verzet en solidaire houding ging dus niet onopgemerkt voorbij. Er was ook heel wat aandacht ook voor T’Hope vzw en hun toneelstuk ‘Roulez Roulez’. Deze voorstelling draait volledig rond het thema armoede. De spelers zijn allemaal mensen die armoede van dichtbij zien of gezien hebben. Met veel trots staan ze samen op het podium.

Op de nieuwjaarsreceptie van PVDA Zuid-West-Vlaanderen werd eveneens aangekondigd dat de partij zich inzet om een zetel te behalen in Kortrijk. De partij dient ook lijsten in voor de gemeenteraadsverkiezingen in Brugge, Oostende en Menen. Voor de provincieraadsverkiezingen komt de PVDA op in heel West-Vlaanderen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier