Callicannes nog niet verkocht door getalm Vlaamse overheid

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

De federale gebouwen op de grenspost Callicannes kunnen nog steeds niet worden verkocht, omdat de Vlaamse overheid talmt met een mandaat te geven om ook de omliggende parkeerterreinen te verkopen.

Volgens Kamerlid Sabien Lahaye-Battheu (Open VLD) zou het Aankoopcomité in Brugge de procedure tot openbare verkoop van de federale gebouwen op de site Callicannes opstarten, zodra ze van de Vlaamse overheid een mandaat kreeg voor de verkoop van een deel van de omliggende parkeerterreinen. “En daar knelt nu precies het schoentje. Dat mandaat werd al meer dan een jaar geleden gevraagd aan de Vlaamse overheid, en is er nog altijd niet”, reageert ze ontzet.

Overleg

Minister Jan Jambon (N-VA), bevoegd voor de Regie der Gebouwen, liet in zijn antwoord op een vraag van Lahaye-Battheu weten “dat er binnenkort een overleg plaats vindt tussen het Aankoopcomité en de Vlaamse administratie wat betreft dit mandaat. In afwachting daarvan kan voorlopig geen timing rond de verkoop worden gegeven”.

“Ongelooflijk dat de Vlaamse overheid op deze manier de verkoop van deze gebouwen blokkeert. Meer dan een jaar lang is er dus helemaal niets gebeurd in dit dossier. Intussen verloederen de gebouwen – geschat op respectievelijk 102.000 euro en 13.800 euro -verder, en heeft de geïnteresseerde kandidaat-koper wellicht al afgehaakt”, aldus Sabien Lahaye-Battheu.

(AHP)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West van vrijdag 13 maart.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier