Café-uitbater Pascal Devriendt van Twilight op CD&V-lijst in Oostende

Redactie KW

Pascal Devriendt (42) alias ‘Passe’, de uitbater van café Twilight in de Langestraat, is de nieuwe aanwinst van CD&V voor de gemeenteraadsverkiezingen.

Pascal werkt al 17 jaar in de Twilight en nam het café 15 jaar terug over. Hij woont in Mariakerke met zijn partner Wendy Coucke, die mee het café uitbaat. ‘Passe’ draait al sinds zijn 15de mee in het verenigings- en uitgaansleven. Hij speelde in bands, was dj en jaren actief bij de scouts. “Vroeger organiseerde ik nog optredens in ‘t Bosjoenk samen met Hilde Veulemans. Zij was toen schepen van Jeugd”, vertelt hij. “Toen Hilde me kwam vragen voor de CD&V-lijst, heb ik na een dag bedenktijd toegezegd. Ik wil iets doen voor de Oostendse jeugd, de horeca en het uitgaansleven.”

“Als sinds ik begon als Jeugdschepen trok Pascal heel constructief mee de kar”, vertelt Hilde Veulemans. “Hij organiseerde vroeger mee de Longstreethappening, was altijd nauw betrokken bij alles wat we deden op het vlak van positief uitgaan… De stap naar de politiek is logisch.” Passe van zijn kant stelt dat hij overtuigd werd voor CD&V door zijn goede ervaringen met schepen Veulemans. “Ik wil de partij steunen en we zien wel waar we geraken”, zegt Pascal, wiens plaats op de lijst later wordt vastgelegd.

(HH)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (editie De Zeewacht)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier