Buurtbewoners protesteren tegen verkoop van jeugdsite in Menen

Redactie KW

Een 40-tal bewoners van de wijk De Barakken in Menen verzamelden maandagavond net voor de gemeenteraad in het stadhuis. Ze wilden verhinderen dat de stad besloot om de jeugdsite in de Zuidstraat te verkopen.

De site waar een basisschool gevestigd was, werd tien jaar geleden door de stad aangekocht en ingericht als jeugdsite. In de zomervakantie vindt daar de speelpleinwerking plaats. De site wordt door de wijk ook als ontmoetingsplek gebruikt. Omdat de stad geld nodig heeft om onder meer het Park ter Walle te renoveren, wil het schepencollege de site van 1,4 hectare nu verkopen. De wijkbewoners begrijpen dat niet en willen dat verhinderen.

Net voor de gemeenteraad gingen ze het gesprek met burgemeester Martine Fournier en schepen Tom Vlaeminck aan. De politici gaven de buurtbewoners mee dat ze niet terugkomen op hun beslissing, maar dat ze wel naar een alternatief op zoek zijn. In september wil de stad praten met de basisschool VLAM en met de kerkfabriek, die eigenaar is van het parochiaal centrum. Ook de beschermde hoeve op de hoek van de Prinses Paolalaan en de Grondwetstraat blijft een mogelijkheid.

(CR)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode De Leie

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier