Burgerklankbordgroep in Izegem

© Frank Meurisse
Redactie KW

Zaterdagvoormiddag mocht de Izegemse burger eens zijn mening en insteken geven over de richting die de stad kan kiezen naar 2030 toe. Een kleine honderd inwoners schreven zich in en zakten af naar zaal Meilief in het stadhuis.

In 2013 vond de I100 plaats, waar uiteindelijk 60 Izegemnaren aan deel namen, de gebreken van de stad bloot legden, maar ook initiatief namen om wat suggesties aan de dag te leggen. Dit jaar wordt de oefening gemaakt en werd verder gewerkt op de punten die toen al ter sprake kwamen.

De aanwezigen werden in vier groepen verdeeld en hadden het over de vernieuwing van de stadskern, wonen, mobiliteit en groen. Vanuit de verschillende groepen kwam meestal dezelfde conclusie naar voor: het groen en de stadskern blijven heel belangrijk. “We hadden het niet verwacht, maar er werd al vrij vlug tot een consensus gekomen over verschillende zaken”, aldus Izegems burgemeester Bert Maertens (N-VA). “De groene zones in onze stad krijgen prioriteit en daar vloeit ook alles uit voort: mobiliteit, woonzones, noem maar op. Het was een heel productieve eerste sessie en we hopen op donderdag 23 april minstens evenveel enthousiastelingen te mogen ontvangen.”

Burgerklankbordgroep in Izegem

Visie 2030 in Izegem.
© Frank Meurisse

De volgende sessie vindt plaats op donderdag 23 april in zaal Meilief in het stadhuis. Voor meer info kan je steeds terecht bij visie2030@izegem.be.

(KA – foto’s FM)

Lees meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Weekbode Izegem van volgende week

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier