Burgemeesterskwestie Zedelgem : Plooien zijn gladgestreken.

Redactie KW

In Zedelgem heeft Annick Vermeulen zich neergelegd bij het besluit van minister Bourgeois om eerst Patrick Arnou twee jaar als burgemeester aan te stellen.

Vermeulen zelf wordt schepen en vanaf 1 januari 2015 neemt zij de burgemeesterssjerp over. De winnende kartellijst CD&V-Nieuw hoopt dat daarmee eindelijk de rust kan terugkeren in Zedelgem. Tijdens een lang gesprek werden de plooien gladgestreken. Arnou en Vermeulen zullen een twee-eenheid vormen. “Officieel kun je dat niet regelen. Het is 2 jaar en 4 jaar. Ik denk dat dit correct is gezien het stemmenaantal van Annick. Naar de inhoud van de zaak toe zijn wij overeengekomen dat zij zes jaar de meer populaire zaken zal doen en ik de zware dossiers voor mijn rekening neem”, zegt toekomstig burgemeester Patrick Arnou.

Aanhang

Of de aanhangers van Vermeulen nu zullen kalmeren, zal nog moeten blijken. Zelf roept ze op tot rust.” We hebben met de volledige groep besloten dat we de handen in elkaar zullen slaan. We gaan er het beste van maken, allemaal samenwerken en een echt team vormen, zodat we verder kunnen werken zoals in de vorige legislatuur. Ik denk dat dat het beste is voor onze burgers, zo kunnen wij een goed bestuur vormen voor Groot-Zedelgem.”, meent ze. Waarschijnlijk legt Patrick Arnou volgende week de eed af bij gouverneur Decaluwe.

(J.S./A.D.)

Meer vanavond op Focus vanaf 18u00 en in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Torhout.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier