Burgemeesters van Zonnebeke en Vleteren: “Wedde is voldoende”

Tom Gheeraert
Tom Gheeraert Medewerker KW

We polsten ook bij de andere burgemeesters naar hun betaalde mandaten. Stephan Mourisse van Vleteren en Dirk Sioen van Zonnebeke hebben er géén.

Deze reportage maakt deel uit van ons dossier ‘Politici & mandaten’

“Behalve burgemeester ben ik enkel bestuurder in een zeilclub en een wildbeheerseenheid, beide niet-betaald”, zegt Stephan Mourisse (LVP), burgemeester van Vleteren. “Ik reken geen onkostenvergoedingen, geen kilometervergoeding of wat dan ook. Voor mij is de wedde van burgemeester meer dan voldoende. Ik probeer er zeker niet meer uit te slaan. Ik ben dan natuurlijk ook notaris. Burgemeester ben ik niet voor de wedde. Ik heb in mijn notariaat 1,5 mensen bij aanvaard om het werk op te vangen. Die mensen kosten mij veel meer dan mijn burgemeesterwedde.”

Bij burgemeester Dirk Sioen (Open VLD) van Zonnebeke is het een bewuste keuze. “We hebben ervoor gekozen om met het schepencollege geen betaalde mandaten op te nemen. Met onze weddes hebben we voldoende en bovendien biedt het gemeenteraadsleden de mogelijkheden om meer betrokken en geïnformeerd te zijn over bepaalde beleidsaspecten. Het is ook een mooi gebaar voor mensen die na de verkiezingen uit de boot vielen.”

(TOGH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier