Burgemeester Zedelgem trekt in 2018 kartellijst

Ronny Meulemeester, Arnold Naessens, Annick Vermeulen en Roland Degadt. © Foto DL
Redactie KW

Annick Vermeulen trekt volgend jaar de kartellijst CD&V-Nieuw voor de gemeenteraadsverkiezingen in Zedelgem. Arnold Naessens, kopman van CD&V en huidig eerste schepen, staat op de tweede plaats.

CD&V en Nieuw vormen volgend jaar in oktober voor de vierde keer op rij een kartel in Zedelgem. “Onze leden zijn heel tevreden over het beleid van de voorbije jaren en ook over de samenwerking met de kartelpartner”, zeggen Ronny Meulemeester en Roland Degadt, respectievelijk voorzitter van CD&V en Nieuw. “Een voortzetting van het huidige kartel is in die optiek een logische keuze. De bewindsploeg leverde uitstekend werk en deed dat altijd met de nodige budgettaire discipline. Er werden ingrijpende projecten gerealiseerd en ook in de komende legislatuur staan we voor enorme uitdagingen. We vragen opnieuw het vertrouwen van de kiezer om verder te bouwen aan het Zedelgem van de toekomst.”

Annick Vermeulen, bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2012 goed voor 3.595 voorkeurstemmen, trekt voor de eerste keer de kartellijst. “Het respect en de dankbaarheid van de mensen motiveert mij om aan politiek te doen. Ik probeer als politica dicht bij de mensen te staan. Als je weet wat er leeft op je gemeente, dan kan je beter besturen”, vindt de Veldegemse politica.

Vooruit kijken

De voorbije gemeenteraadsverkiezingen verliepen woelig in Zedelgem. Patrick Arnou, die in 2018 niet meer op de kartellijst staat, werd aangeduid als burgemeester voor de eerste twee jaar van de legislatuur. “Enerzijds was ik onder de indruk van de steun van zoveel kiezers, maar anderzijds was het voor mij een pijnlijke periode omdat niet alles rimpelloos verliep. Ik heb toen de harde kant van de politiek leren kennen. Maar als gemeente kijken we vooruit. Als lijsttrekker wil ik onze vernieuwde ploeg leiden en naar een nieuwe bestuursperiode loodsen.”

Arnold Naessens prijkt volgend jaar op de tweede plaats. “Er stond een competente en complementaire groep. Ons werk wordt gewaardeerd. Op financieel vlak zijn we een van de beste gemeenten in de omgeving. Als kartel hopen we ons werk verder te mogen zetten”, aldus de huidige eerste schepen. CD&V levert in 2018 14 kandidaten, Nieuw 13.

(DL)