Burgemeester Vanparys uit Oostkamp zwaait af

Redactie KW

Vrijdagavond had Luc Vanparys meer dan 200 mensen uitgenodigd naar aanleiding van de academische zitting ter gelegenheid van zijn afscheid als burgemeester.

Heel wat vrienden, familieleden, collega-burgemeesters en oud-collega’s uit de politieke wereld tekenden present. Ook een vertegenwoordiging van de verbroederingsstad Bad Nauheim was aanwezig om de burgemeester een oorkonde en een medaille van de stad te overhandigen.

Eerste schepen Jan Dekeyser, secretaris Jan Compernol en Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits schetsten op een ludieke manier hoe ze de burgemeester hebben gekend. Ook de verschillende politieke partijen van de gemeente brachten in een kolderiek filmpje, gemaakt door filmclub Spectrum, enkele karaktertrekken van de burgemeester in beeld. Voordat de diverse geschenken werden overhandigd, kwam dochter Ester nog onaangekondigd getuigen over haar leven met een burger-‘vader’. Een emotioneel moment.

Zaterdag zijn eerst alle voorzitters en secretarissen van Oostkampse verenigingen samen met de adviesraden en straat- of wijkambassadeurs uitgenodigd en daarna is iedereen welkom voor een groots volksfeest. Vanaf 21 uur is er een optreden van een coverband en een dj met dansgelegenheid. Dansen is naast politiek een van de passies van de aftredende burgemeester.

Drumstel van verfpotten

Maandag wordt het voltallige gemeentepersoneel getrakteerd. Om de komende vrije momenten op te vullen, is de burgemeester een cursus schilderen begonnen. Daarom werd hij al aangezocht door oud-schepen en gemeenteraadslid Luc Vande Caveye om bij hem te komen klussen, als hij tenminste tegen een schappelijke prijs werkt, voegde hij er met een knipoog aan toe. Hilde van Laere Van Brise l’Ame alludeerde daar ook op tijdens haar experimentele muziektussendoortjes door met een drumstel van verfpotten mooie klanken te creëren.

(PH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier