Burgemeester van Mesen gaat zelf identiteitskaarten leren aanmaken

Burgemeester Sandy Evrard, hier naast zijn dochter Sherina die vorig jaar in onze nog werd verkozen als Krak van Mesen. Hun stad is de meest klantvriendelijke van het land. © KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

Mesen is de meest klantvriendelijke stad van het land. Dat blijkt uit de resulaten van de externe audit van de kleinste stad van België. En burgemeester Evrard wil het nog beter maken, zo blijkt.

“Ook buiten de openingsuren zullen we onze inwoners helpen aan de opvolging van hun administratie”, aldus burgemeester Sandy Evrard op de gemeenteraad dinsdagavond.

De sterkte van de stad is anderzijds ook haar zwakte. ‘”Wanneer een ambtenaar afwezig is zitten we inderdaad in de problemen. Maar dan kunnen we voor bijvoorbeeld dringende zaken zoals het aanvragen van een bouwvergunning een beroep doen op de diensten van Wervik en Menen,” aldus nog de burgemeester.

Hij gaat trouwens ook de uitdaging aan om een opleiding te volgen om identiteitskaarten aan te maken. “Wellicht geen makkelijke opdracht, maar alles voor de dienstverlening aan de Mesenaars,” zegt hij.

Voor de doorlichting van de stad Mesen waren de onderzoekers liefst zes weken aanwezig in de stad. “Wat moet dat niet geven als Antwerpen aan de beurt zal zijn,” lacht de Mesense burgervader tot slot.

(MD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier